OVER LIONITAS

Lionitas is een vereniging met een rijk verleden. De club is in 1962 ontstaan uit een fusie tussen twee andere atletiekverenigingen, namelijk Marathon en Vitesse. Sindsdien is Lionitas de enige atletiekvereniging in de stad Leeuwarden. In de loop der jaren is Lionitas uitgegroeid tot een grote en bloeiende vereniging met ruim 600 leden. Van de topatleten die Lionitas heeft voortgebracht zijn de atletes Elly van Hulst en Marjon Wijnsma de bekendste. Beiden namen deel aan Olympische Spelen en waren vele malen Nederlands Kampioen en nationaal recordhouder. Tegenwoordig zijn de atleten uit de wedstrijdgroep regelmatig voorin de uitslagen te vinden.

LOOPGROEPEN

De laatste jaren wint vooral de loopsport aan populariteit. Hiertoe heeft Lionitas hardloopgroepen op ieders niveau. Daarnaast heeft Lionitas groepen, met name voor de jeugd, waar de atletieksport wordt beoefend. Een goede lichaamsontwikkeling is belangrijk voor jonge mensen, atletiek is bij uitstek een sport om daarmee bezig te zijn. De atletiek is op te splitsen in verschillende onderdelen, namelijk de loopnummers, de springnummers en de werpnummers.

foto-midden-contact

LEEFTIJDSGROEPEN

De leden van een atletiekvereniging worden in leeftijdsgroepen ingedeeld. Die onderverdeling vindt je in de trainingsgroepen terug. De jongste leden zijn de mini pupillen vanaf 6 jaar, daarna volgen de junioren CD van 12 tot 15 jaar en de junioren AB van 16 tot 19 jaar. Het jaar waarin men 20 jaar wordt is bepalend voor de overgang naar het seniorschap. Voor de leeftijdsindeling kun je de site van de atletiekunie raadplegen:http://www.atletiekunie.nl/index.php?page=556 Het is zeer goed mogelijk om tot op hoge leeftijd atletiek te blijven beoefenen.