Sytze Wetting Noordkaap
Sytze Wetting tijdens een estafetterun met Lionitas-leden vanaf de Noordkaap in 1980.

Wielen Trail Leeuwarden

Zondag 12 november 2023

De Wielentrail, de jaarlijkse grotendeels onverharde loop door natuurgebied de Lytse en Grutte Wielen  georganiseerd door AV Lionitas gaat vanaf 2022 verder onder de naam Sytze Wetting Trail. Dit als eerbetoon aan een zeer gewaardeerd clubman die jarenlang van onschatbare waarde is geweest voor het lopen in het algemeen en de Leeuwarder atletiekvereniging in het bijzonder. Lees meer over Sytze

Sytze genoot er van om mensen nog blij te maken met een startnummer. Daarom worden onder de deelnemers van de Sytze Wetting Trail, 25 startbewijzen voor de Ameland AdventureRun verloot. Deze vindt dit jaar plaats op 17 december.

De Sytze Wetting Trail is een uitgelezen kans om kennis te maken met het fenomeen trail. Een snelle eindtijd is niet het belangrijkste wel het genieten van de natuur en het lopen op een avontuurlijk parcours over gras en smalle paadjes op hoofdzakelijk onverharde ondergrond. De te lopen 18,30 km is zwaarder dan een wegwedstrijd en het behalen van de finish is een prestatie op zich. Je moet niet bang zijn voor natte voeten en met goede (trail)schoenen (profiel met bijvoorbeeld nopjes) ben je in het voordeel.

Is de 18,30 kilometer te lang, probeer dan de 6,80 kilometer.

Voor de kids is er de 1 kilometer.

Deelname is geheel op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid.

INSCHRIJVEN

Starttijd

11:00 uur 1 km KidsRun
11:15 uur 18,30 km
11:30 uur 6,80 km

Startplaats

Nabij de Outdoor centrum Copini, Leeuwarden, Butlan 4, 8926 XH Leeuwarden.

Routebeschrijving (auto):
Kom je vanuit de richting Leeuwarden, volg de borden richting Hurdegaryp/Dokkum, de N355. Op de N355 bij de verkeerslichten rechtsaf (afslag Kleine Wielen) en meteen weer linksaf en dan weer rechtsaf, aan de linkerkant kun je parkeren (Simmerkrite, Groene Ster). Vervolgens kun je lopend en via de verkeerslichten oversteken naar Copini Buitensport.

Kom je vanuit de richting Hurdegaryp, dan volg je de borden richting Leeuwarden. Bij de verkeerslichten (afslag Kleine Wielen) sla je linksaf, meteen weer linksaf en dan weer rechtsaf, aan de linkerkant kun je parkeren (Simmerkrite, Groene Ster). Vervolgens kun je lopend en via de verkeerslichten oversteken naar Copini Buitensport.

Startterrein Sytze Wetting Trail 2022

Inschrijven

Alleen voorinschrijving via Internet tot 13 november 10:45.

INSCHRIJVEN

Inschrijfgeld

Jeugd (1 km): €5,00 inclusief medaille
Volwassenen : €7,00 (6,8 km), €9,00 (18,3 km)

Voor iedereen een speciale medaille.

Herinnering

Voor iedereen een speciale medaille.

Route

1km kidsRun

6,80 km

18,30 km

Parkeerruimte in de Groene Ster. Parkeer dan aan de Simmerkrite en steek bij de verkeerslichten over.

Aanwezig

Deze loop wordt mede mogelijk gemaakt door alle vrijwilligers en daarbij geholpen door wedstrijdgroep 1 van Rutger Wagenaar. Zie trainen bij Lionitas

Vrijwilligers

Kleedgelegenheid en douches. Tassenrekken om je tas op te slaan.

Verzorging onderweg en na afloop.

Na afloop voor iedereen een kop snert, verzorgd door restaurant De Grote Wielen, die op deze plek in 2023 geheel vernieuwd open gaat.

restaurant De Grote Wielen

restaurant De Grote Wielen